RĂZBOIENI, 

COMUNITATEA TA!

Vizită la monumentul de la Dealul Crucii

„Ce ați spune astăzi ca voi să ne fiți nouă ghizi în turism?” Așa am început ziua de ieri, la școala din Războieni.

Printr-un sondaj spontan aplicat elevilor din clasele IV-VIII ale Școlii Gimnaziale „C. V. Gheorghiu”, puțin peste 60% dintre ei fuseseră la Monumentul de la Dealul Crucii. Aceștia, împreună cu dl bibliotecar Dan Lupei, ne-au fost ghid nouă, colegilor și cadrelor didactice, în a cunoaște mai bine împrejurimile!

☀️Ieri a fost soare, a fost poftă de plimbare și gustare din natură!

Iar în comuna Războieni ne-am putut bucura din plin de un cadru natural îmbietor în care să punem mai repede începutul de vară în calendar!

🟢În cadrul proiectului „Promovarea dezvoltării locale prin intermediul turismului sustenabil”. Cod MySMIS2014+ 151169, implementat de Asociația Centrul de Resurse Re-Start, am avut ocazia să îmbinăm utilul cu plăcutul. Să ecologizăm, în timp ce ne plimbăm!

🌿Fiecare copil și-a luat armura de ecologist și s-a întrecut cu propriul spirit civic în a lăsa locul prin care trece mai curat! Elevii au înțeles că parcursul unui deșeu nu se încheie atunci când îl aruncăm, că este depus conform sau nu, aducând poluare și disconfort în natură, el continuă să existe cu mult după și e nevoie de tot atâta energie în a-l elimina, cât a fost și în a-l produce.

Plăcutul activității a constat în plimbarea pe ulițele satului și prin pădurea tânără, deasă și răcorosă, de foioase. Potecile de aici sunt tihnite, sunt însoțite de un strat dens de humus, numai bun pentru a simți pașii prin pădure ca pe un covor de aer și a-ți dori să iei o pauză bine meritată din tot cotidianul.

Ne-a făcut plăcere toată activitatea, ne-au inspirat dedicarea profesorilor în fața fiecărui elev și istețimea copiilor în a prelua inițiativa! Ne e dor deja de Războieni!