Recreere și relaxare în Livezile Ursului

În Livezile Ursului marți, 27 iunie, s-a simțit din puterea unei comunități care începe să își descopere și să își exploreze pontențialul turistic.

S-a simțit: Puterea Războieni!

Încheiem astfel seria de activități din cadrul proiectului „Promovarea dezvoltării locale prin intermediul turismului sustenabill”! Acțivități prin care am atins rezultate ca:

• Elaborarea „Strategia de dezvoltare şi promovare turistică a comunei Războieni, judeţul Neamţ”

Lansarea unei platforme online, inovative, pentru promovarea&dezvoltarea turismului la nivel local și pentru consultare publică, care are integrat și instrumentul de cercetare (de tip interviu/chestionar)

• Desfășurarea a 4 activități de dezvoltare a responsabilității civice privind dezvoltarea durabilă (plantarea de puieți, explorarea patrimoniului cultural imaterial și istoric, ecologizare și cunoașterea traseelor și obiectivelor cu potențial turistic în localitate) cu 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Virgil Gheorgiu” din Războieni

• Parteneriat încheiat între Asociația Centrul pentru Resurse Re-Start, în calitate de solicitant și parteneri sociali și instituții publice din comunitatea locală: Primăria Comunei Războieni, Școala Gimnazială „Constantin Virgil Gheorgiu” din Războieni, Biblioteca Comunală Războieni, Mănăstirea Războieni, Direcția Silvică Neamț prin Ocolul Silvic Gârcina.

Considerăm că tinerii și copiii sunt cei care au nevoie în a fi expuși cât mai curând unui conținut fundamental, explorat gradual și cu exemple pe teren. Pentru o mai bună înțelegere a importanței dezvoltării locale și a descoperirii a ceea ce îi atrage în comunitatea din care provin. Pentru a acționa în prealabil și a ști către ce soluții să se îndrepte în drumul lor către un rost și, pentru a deveni viitorii antreprenori locali.

Totodată, este importantă susținerea inițiativelor și bunelor practici de la nivel local precum Livezile Ursului – locația în care s-a desfășurat, în data de 27 iunie, activitatea finală a proiectului.

Pentru mai multe informații, dar și pentru a continua ceea ce am început împreună, vă invităm să vizitați site-ul https://razboieni.ro/ … dar mai ales să fiți parte din #Discuții în #Comunitate: razboieni.ro/forum/discutii/

Mulțumim pentru colaborarea de pe durata întregii derulări a proiectului:

– Școala Gimnazială „Constantin Virgil Gheorghiu” Războieni

– Primăria Comunei Războieni

– Biblioteca Comunală Războieni

– Mănăstirea Războieni

Vezi video eveniment aici.