Dotarea cu echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Constantin Virgil Gheorghiu din Comuna Războieni

În data de 5 iunie 2024, s-a semnat contractul de furnizare de echipamente tehnologice din cadrul proiectului intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ Școala Gimnazială Constantin Gheorghiu, Comuna Războieni, județul Neamț”, implementat de către Primăria Comunei Războieni.

Întrucât trăim în era digitală, este imperios necesar ca școlile să dețină echipamente digitale pentru a facilita desfășurarea activităților. De asemenea, personalul didactic al școlii va fi instruit în vederea utilizării eficiente a resurselor.

Totodată elevii vor putea dobândi competențele digitale ce le vor fi utile atât pe perioada anilor de studiu, cât și în câmpul muncii.

Prin dotarea școlii din Comuna Războieni cu echipamente digitale, întregul proces de învățare va deveni mai atractiv și mai eficient, iar acest aspect poate contribui la reducerea abandonului școlar, colaborarea dintre elevi și profesori atât în cadrul școlii, cât și la distanță va fi facilitată, fapt esențial în perioadele de criză, cum a fost pandemia de COVID-19.
 
Noutatea absolută o constituie tablele interactive SMART, acestea oferind posibilități diversificate de utilizare, de la suport pentru exersarea scrierii bastonașelor de către cei mici, la accesarea oricărei informații de care elevul are nevoie, din oricare an de studiu.
Platformele de învățare online și software-urile educaționale pot oferi exerciții și materiale suplimentare pentru elevii avansați și suport suplimentar pentru cei care întâmpină dificultăți, permițând fiecărui elev să învețe în propriul ritm și stil.