Achiziționare pubele pentru deșeuri menajere

România dispune de multe locuri frumoase, atât prin prisma cadrului natural, cât și a oamenilor, tradițiilor și legendelor, mulți turiști străini alegând să viziteze țara noastră datorită bogățiilor sale.

Pentru a ne putea bucura foarte mulți ani de acum încolo de frumusețile naturii, este nevoie de disciplină, întrucât mediul înconjurător trebuie protejat. Un prim pas foarte important îl constituie colectarea deșeurilor care ne va feri de probleme de sănătate grave, dar va oferi și un aspect plăcut locului.

Din acest motiv, Consiliul Local și Primăria Războieni au demarat procesul de achiziție și contractare de pubele pentru locuitorii comunei. Acțiunea a fost posibilă în urma obținerii de la Consiliul Județean Neamț a fondurilor necesare diferitelor proiecte și acțiuni locale.

Pubelele pentru deșeurile menajere au fost achiziționate și distribuite către locuitorii comunei în baza unui act de comodat, cu titlu gratuit,  au culoare neagră, volum de 120 de litri și o greutate maximă de deșeuri de 60 kg. Sunt dotate cu roți pentru a permite deplasarea ușoară și totodată sunt adaptate pentru manevrarea cu sisteme de ridicare standard ale mașinilor de gunoi. Când activitatea va fi finalizată, operatorul de salubritate va colecta doar deșeurile care sunt scoase în fața proprietății în pubele, contribuind la protejarea mediului înconjurător, a sănătății locuitorilor și la întreținerea unui cadru natural armonios.